SLOBODNA DALMACIJA [naslovnica]

[ novosti ]
[ sport ]
[ kultura ]
[ kronika92 ]
[ magazin ]
[ split ]
[ zadar ]
[ dubrovnik ]
[ sibenik ]
[ herceg-bosna ]
[ dalmacija ]
[ prilozi ]
[ vodic ]
[ kolumne ]
( osmrtnice )
[ impresum ]
   
[ mali oglasi ]
[ kontakt ]
[ linkovi ]
[ arhiv ]
       

 

SPORT

ČETVRTAK 24. svibnja 2001.HRVATSKI NOGOMETNI KUP

ODE SUNCE IZ SPLITA U ZAGREB

DINAMO - HAJDUK 1:0

ZAGREB — Stadion u Maksimiru. Gledatelja oko 13.000. Uzvratna utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa: Dinamo — Hajduk 1:0 (1:0). U prvom finalu Dinamo je pobijedio sa 2:0, pa je s ukupnih 3:0 osvojio Kup. Sudac: Željko Širić (Osijek) — 6,5. Strijelac: Pilipović u 15. minuti. Crveni karton: Goce Sedloski (Dinamo) u 65. minuti, zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte. Žuti kartoni: Agić (Dinamo), te Hrgović i Andrić (Hajduk).
NAJBOLJI IGRAČ: Mihael Mikić (Dinamo).

DINAMO: Butina —, Leutar (6), Polovanec (6), Agić (6,5), Tokić (6,5), Sedloski (4), Mikić (7), J. Leko (6,5), Šokota (7)(od 81. Kranjčar —), Pilipović (6,5)(od 69. Zahora —), I. Cvitanović (6,5)(od 76. Bazina —).
HAJDUK: Pletikosa (6,5), Radeljić (5,5), Hrgović (5)(od 85. Rajčić —), Puljiz (6), Lalić (6,5), Božac (5), Andrić (6)(od 77. Grivičić —), Špalj (6)(od 66. Bilokapić —), M. Bilić (6), Musa (5,5), Carević (6).

Svi složni na Zrinjevcu

Hrvatski Telekom — CRONET, sponzor i Dinama i Hajduka (Dinamu je na grudima, a Hajduku na leđima), priredio je za finaliste Kupa svečani prijam u restoranu Paviljon na Zrinjevcu. Bilo nam je drago vidjeti "bijele" i "modre" zajedno, kako god su na Zrinjevcu jedan do drugoga bili parkirani autobusi Croatia Busa i Čazmatransa, tako su se na koktelu izmiješali momci u bijelim i modrim odorama, dinamovci u prigodnim majicama s naslikanim Kupom i natpisom 2001.
Kad bi ih Torcida i BBB vidjeli kako se složno druže (a ne samo što su Tokić, Pilipović, Musa i Agić prepričavali zacijelo riječke dane), valjda bi i na tribinama bilo više kulture, odgoja i civiliziranog ponašanja.

N’Doram gledao Pletikosu

Monaco je danas gledao Stipu Pletikosu, u loži Maksimir na našem najvećem stadionu bio je scout iz kneževine, crnoputi Afrikanac iz Čada N’Doram. Tako je Pletikosa otklonio sve dvojbe hoće li i on preskočiti ovu utakmicu ili će, pak, braniti. U momčad je također "uskočio" i Igor Musa koji je mobiliziran nakon što Ivan Jerković jučer nije doputovao s "bijelima" u Zagreb zbog nesporazuma oko popisa putnika.

Slaven će dati gol u zadnjoj minuti ...

Ključa ozračje ususret nedjelji prvenstvene odluke. Danas bi se trebale u Splitu naći u prodaji ulaznice za utakmicu u Varaždinu između Varteksa i Hajduka, a atmosfera je "zatrovana" još jednom ćakulom. Čuli smo je u press-loži maksimirskog stadiona, a glasi ovako, sa "150 posto sigurnosti da je autentična":
Znate li što je Velimir Zajec kazao Anđelku Herjavecu? Rekao mu je, samo se vi zezajte, ali budi siguran da će onda u zadnjoj minuti Slaven Belupo dati gol u Maksimiru i zatvoriti vam vrata Kupa UEFA!

Janica Kostelić s brojem 10

Čast da izvede početni udarac pripala je Janici Kostelić. Najbolja svjetska skijašica u modrom dresu Dinama s brojem 10 šutnula je loptu prije finala i pobrala ovacije Bad Blue Boysa. Kostelićeva, inače, večer prije nije u Monte Carlu na smotri svjetskih sportaša dobila nagradu za svjetski "come back" koja je pripala tenisačici Jennifer Capriati.

  

KRONIKA

Piše: Slaven ALFIREVIĆ

Širić pogođen jogurtom!?

Kapetanu Dinama Tomislavu Šokoti pehar je predao Zdravko Jelenović10 — već se naslućivalo kako Hrgović ne može na kraj s Mikićem. Utekao mu je i sasvim iskosa oštro zapucao prema bližoj vratnici, Pletikosa je izbio nogom. Nakon kornera Sedloski je bio najviši, ali je u skoku napravio prekršaj;
1:0 - PILIPOVIĆ
15 — Dinamo je poveo nakon što je Mikić dobro svih izvarao po svojoj desnoj strani. Lijevi bok Hajdukove obrane izgubio je Mikića iz vida pa ga je preuzeo libero Lalić, ali ga nisu dobro zatvorili. Sitni zvrk Dinama sjajno je asistirao povratnu loptu Pilipoviću koji je oštrim udarcem s visine kaznenog prostora nisko zabio loptu u lijevi donji kut — 1:0;
20 — nakon prekršaja Puljiza uz aut-crtu poletjele su boce s istočne tribine. Okrznule su Lalića i Puljiza, a nešto je strefilo i Željka Širića u prsi, nešto bijelo, da nije jogurt?! Širić je otrčao na sasvim drugi kraj igrališta i potražio ručnik na Hajdukovoj klupi, Šurjak mu je pomogao da se obriše, prekid je potrajao dvije minute;
24 — Šokota je u skoku laktom zviznuo Lalića, ali ovo je bila utakmica bez napetosti;
30 — Božac se leđima okrenut golu borio sa Šokotom, potezali su se i pali. Jedanaesterac? Za većinu jest, Božac je skočio na Šokotu, ali Širić nije tako vidio;
40 — nakon centaršuta Carevića Bilić je zapucao glavom, a Butina ga poklopio. Bio je to klasičan sudar, a lopta je otišla daleko;
46 + — Mikić je bio sebičan, prošišao je pored svih i zapucao preko gola umjesto da povratnom traži mat-poziciju;
48 — Dinamo je krenuo u opću ofenzivu, "bijeli" su se u konopcima branili, iz bliza je Šokota pogodio Lalića u glavu koji je "čuvao" na gol-crti lijevu vratnicu;
55 — Mikićev ringišpil ...
59 — Dobar udarac Špalja Butina je boksao da ga lopta ne prevari;
65 — Sedloskome crveni karton, jer je nakon prekršaja bez lopte udario Carevića;
83 — BBB nisu odolili da ne zapale ritualno jedan stari Hajdukov transparent.

Pehar, medalje ...

Na kraju predstave svi sudionici finala Kupa ponešto su dobili. Sucima je plakete uručio predsjednik Saveza Vlatko Marković, a nogometašima Dinama zlatne medalje, dočim su srebrnim odličjima nagrađeni nogometaši Hajduka. Zanimljivo, njima je medalje oko vrata stavio hrvatski nogometni reprezentativac Davor Šuker.
Mali pehar (za Kup osvojen prošle sezone) Marković je uručio predsjedniku Hajduka Branku Grgiću, a veliko, prijelazno, "Sunce" zaprimio je kapetan Dinama Tomo Šokota od Zdravka Jelenovića, izaslanika predsjednika Republike Hrvatske.

   

BALUN U VELTRINU

Piše: Saša LJUBIČIĆ

Finale Velike Mlake


Ehehe, kad je lani Rabuzinovo sunce osvitlalo poljudske veltrine u koje se već bila uvatila paučina, onda nan je svima bija Kup važan ma skoro ka prvenstvo. A sad, pari da se išlo igrat u Veliku Mlaku, a ne u Purgeraj city. Zapravo, propustija san životnu šansu. Da me Vulić vidija u Zagreb, možda bi i ja zaigra. Kad more mali Hrgović, mali Špalj, ovi i oni, šta se ne bi i ja sa dvi live utira na finale Kupa pa zaglumija mangupa?! Ionako ne bi snosija nikakvu odgovornost za poraz, jer ajduci su se neajdučki još pod Marjanon pridali "plavin đendarima". Dobro Hajduk, al i Torcida, pače onaj njen dio koji je na Poljudu razbija "rvacki" blok! Bar su se oni tukli s "đendarima", i to onin pravin, i s razlogon i bez razloga. Ka da smo se svi pomirili da ćemo se iz metropole vratit bez gaća, da bi u Varaždinu u nedilju navukli lejviske. A, šta ako nan varteksovci umisto lejviski sašiju mrižu?
Čuj, odrekli se Kupa, a i sudac je bija naš. Niko je crnog Širića pošpruca bilon bojon s tribina, a on nan je odma oprostija čisti penal. I Dinamov je napad bija milostiv. Nisu se tili iživljavat na neprijateju koji je izvisija bilu zastavu. Samo nan je Pilipović pipnija jednoga za potvrdit onu duju iz Splitu čistu ka sunce — opet ono, naivno, Rabuzinovo. Čak ni BBB-i nisu bili osvetnički goropadni, tek duhoviti. Pa su dva dana prije Starovog rođendana izvisili transparent sa crvenon zvizdon i natpison: "Čestitamo, Tito je vaš!" Ne, mi čestitamo! Tito je vaš:"jer procvjetala plava lala Dinamo nosi Kup maršala", a Hajduk sveto državno prvenstvo.
Diž se Splite, šta si zaspa? Nemoj da u nedilju nekoga ne vidin u Varaždin. Kreće velika seoba naroda na bogati Sjever. Čakavizirat ćemo cilo Zagorje, jer Hajduk je šampion, kaj ne smi na tron. Forza bijeli!

   

KOMENTAR
Vulić pokvario Dinamu veselje

Piše: Mladen BARIŠA


Zoran Vulić se ipak nije predomislio. Hajduk se u Maksimiru pojavio s rezervnim sastavom, ili kako poljudski trener tvrdi — "s igračima koji rjeđe igraju". Tako je finale nacionalnog Kupa već u začetku ostalo nedorečeno, oskvrnavljeno, devalvirano i — riješeno.
Hajdukova b-momčad hrabro je zakoračila u "izgubljeni susret", no inferiornost splitskog sastava već u 15. minuti pretvorena je u Dinamovo vodstvo. Najviše problema Hajdukova obrana imala je na lijevom boku, gdje su se izravno sučeljavali Mirko Hrgović i Mihael Mikić. Poslije jednog od izborenih duela Mikić je priredio prigodu za Pilipovićev zgoditak.
Hrvanje Jasmina Agića i Mate BilićaNakon vodstva modri kao da su se solidarizirali s dijelom Hajdukovih nogometaša, poglavito onim koji je ostao u Splitu — na odmoru. Domaći su ponudili ležerniju igru, a niti gosti nisu imali ništa protiv.
Kao asocijacija na maksimirsku predstavu nametnuo se primjer engleskog premijer-ligaša Liverpoola koji je u 14 dana odigrao šest utakmica i usput osvojio dva trofeja (nakon liga kupa "redsi" su osvojili i FA Cup, te Kup UEFA). Zlobnici će primijetiti da se u kolopletu teških i presudnih nastupa Liverpoola odmarao jedino — Igor Bišćan.
Koliko je Hajduku stalo do ovogodišnjeg kupa sugerirao je i jedan detalj na tribinama, odnosno "najezda" Torcide. Svega 50-ak ljudi okupilo se na južnoj tribini maksimirskog stadiona (iza tri transparenta) da bi susret promatralo — bez glasa. Vjerojatno su i Hajdukovi navijači, baš kao i svi u Maksimiru, samoinicijativnu odluku Zorana Vulića da odmori većinu standardnih prvotimaca doživjeli kao sprdnju s Kupom, ali i Dinamom.
U nastavku susreta "modri" u želji da što prije podebljaju vodstvo, žestoko su sabili odmorne Hajdukove nogometaše u Pletikosin šesnaesterac. No, uz puno graje i uzdaha domaćih navijača rezultat je ostao nepromijenjen.
Susret je dobio novu dimenziju od 65. minute kada je Goce Sedloski nepromišljeno na zemlji ritnuo Marija Carevića. A trener Dinama Ilija Lončarević četiri minute kasnije čini jedan naizgled nelogičan potez. Umjesto Renata Pilipovića u igru je ubacio još jednog napadača, mladog Darija Zahoru (djelovao je defanzivno po lijevom boku). No, istodobno Jasmin Agić i Jerko Leko za nekoliko su se koraka približili posljednjoj liniji.
Logici shvatljiviji potez učinio je Vulić. U situaciji kada je imao figuru viška trener Hajduka ubacio je u igru još jednog napadača, brončanog kadetskog reprezentativca Ivana Grivičića. Izmjene u završnici susreta nisu učinile kvalitativan pomak niti na terenu niti na semaforu. Dinamo je tako osvojio Kup i pritom po peti put ove sezone svladao Hajduka.

   

SVLAČIONICA
Vulić: Ako ostanemo praznih ruku
moj je najveći dio krivnje

Piše: Goran ČOP


Ispred svlačionica nakon uzvratne utakmice finala Kupa nisu vladala emotivno suprotna raspoloženja — u domaćem taboru se nije padalo u nesvijest zbog trijumfa, a u gostujućem se nije nimalo tugovalo. Prvo su izašli direktori Velimir Zajec i Ivica Šurjak.
Drago mi je što su navijači u velikom broju pozdravili osvajanje prvog trofeja u ovoj sezoni, sada se pripremamo za nedjelju i Slaven Belupo koji će biti još teži protivnik — rekao je Zajec.
Njegov veliki nekadašnji sportski rival Ivica Šurjak pokušao je rastumačiti odluku o rezervnom sastavu koji je istrčao u Maksimiru.
Nismo željeli podcijeniti natjecanje i protivnika, ali teško da bi i s najboljom ekipom nadoknadili splitskih 0:2. Nama je Varaždin u prvom planu, učinit ćemo sve da se što pripremljeniji pojavimo u dvoboju s Vartekstom. Čestitam Dinamu na osvojenom trofeju, zarađenom u fer i korektnoj borbi.
Dinamovci su redom izražavali nezadovoljstvo zbog postave suparnika.
Drago mi je što smo osvojili trofej, ovo mi je prvi sportski trofej u karijeri. Ove kalkulacije bi se Splićanima mogle obiti o glavu — riječi su Jasmina Agića.
Najkonkretniji u kritikama splitske odluke je bio vratar Tomislav Butina:
Žao mi je što nisu došli s pionirima, pa da im zabijemo 70 golova. Ovo je razje.... svega, nogometa i svih normalnih sportskih vrednota. Sada sam uvjeren da ćemo osvojiti naslov.
Vrlo blizu razmišljanjima vratara bio je i Mihael Mikić:
Sve smo riješili u prvoj utakmici, ali opet ne razumijem ovaj potez Hajduka. Sramotno je što su došli u ovakvom sastavu, tu nema respekta prema natjecanju i sportu uopće. Mi jedan trofej imamo, a Hajduk još uvijek na njega čeka. Treba dobiti Belupo i radovati se kada čujemo rezultat iz Varaždina.
I tako, dok su Zagrepčani kritizirali Splićani su nastavili sa svojim "silenziom".
Ne dajemo izjave — rekao je Musa, a nadovezao se Stipe Pletikosa: — Na žalost, nema izjava.
Ključnu je ulogu odigrao Mate Bilić, koji je okolo trčkarao i bio glavni zagovornik šutnje prema perima koja su htjela registrirati mišljenja protagonista završnog Kup susreta. A kad ono — pojavio se Vik Lalić, pa rekao:
Ova je postava dala sve od sebe i nismo se osramotili u Maksimiru. Što se tiče izgleda sastava, trener je tako odlučio i zahvaljujem mu na prigodi. Došli smo u Zagreb pobijediti, ali smo nesretno primili pogodak koji nas je presjekao.
Zoran Vulić, trener Hajduka: Za postavu koju smo izveli, odigrali smo dobru utakmicu. Dinamo je zasluženo uzeo Kup, a nadam se da ćemo mi u nedjelju uzeti Prvenstvo. Neovisno o utakmici u Varaždinu mislim da su ovi momci dali svoj maksimum, a ako ostanemo praznih ruku ja ću snositi najveći dio krivnje. Ipak, smatram da sam nešto napravio.
Ilija Lončarević, trener Dinama: Čestitam igračima i publici koja nas je držala svih 90 minuta. Ne bih komentirao potez Hajduka. Mi u finalu Kupa pred svojim navijačima nismo mogli igrati drukčije.
Renato Pilipović: Mislim da smo utakmicu odradili maksimalno korektno. Rano smo zabili gol i vodstvo sačuvali do kraja.


JUTRO PRED UTAKMICU

DINAMO SE VRIJEĐA, A HAJDUK S REZERVAMA MISLI NAJOZBILJNIJE
ŠKEGRO, HERJAVEC I GRGIĆ PROTIV BANDIĆA I ZAJECA

Iz Poljuda na maksimirske napade o potcjenjivanju finala kupa odgovaraju poput Šurjaka: A nisu se bunili kad smo igrali bez Miše u prvoj utakmici...Mnogi politički tračaju o finišu prvenstva pa prave uzroke Dinamova nezadovoljstva vide u strahu od saveza između hadezeovaca Škegre i Herjaveca u Varteksu s Hajdukovim "zaleđenim" hadezeovcem Grgićem. Jer kao — u Maksimiru je SDP-ov tandem Bandić — Zajec

Piše: Slaven ALFIREVIĆ


Milan Bandić

Velimir Zajec

Anđelko Herjavec

Borislav Škegro

Branko Grgić

Hajdukove pričuve uvreda za Dinamo, odnosno Vulićeva kup-farsa, vrišti ZG tisak. U taboru Hajduka smještenom u tradicionalnoj bazi u hotelu Palace na Zrinjevcu jutro prije utakmice nisu se previše uzbuđivali zbog tih i takvih napisa. Sve je doživljeno kao najnoviji pokušaj da ih medijski prostor kojeg pokriva Zagreb, odnosno Dinamo — destabilizira. Kao prije deset dana kad su od Vlatka Đolonge pokušali napraviti doping-aferu, "buru u čaši vode". U Hajduku misle da je to samo jedan detalj pokušaja da se od Hajduka napravi — Pedro. l Trener je zadužen za sastav i za to odgovoran. Koliko znam ima umornih i ozlijeđenih i ja se u to ne miješam, moje je politika kluba — lakonski nam je odgovorio predsjednik Hajduka Branko Grgić. Šef struke Ivica Šurjak odavno već verbalno ratuje sa Zagrepčanima. Samo je dodao: l Nije im smetalo kad smo u prvoj finalnoj utakmici zaigrali bez Miše. Tada nisu imali prigovora, valjda im je odgovaralo. Uglavnom najava Hajdukova sastava kojem je figurirao samo reprezentativni vratar Stipe Pletikosa (njega su u srijedu u Maksimiru ponovno gledali emisari raznih klubova, pa nije želio izostati), a sve ostalo bile pričuve, uzbudila je dinamovce. Hajdukovci su jutro prije finala branili svoj stav da iskalkuliraju sa snagom i svježinom. Trener Zoran Vulić od standardnih doveo je u Zagreb samo rečenog Pletikosu, zatim Musu, Bubala, te Đuzelova i M. Bilića. l Uvjeravam vas, ja se nikoga ne bojim i ovakva momčad može igrati al pari s Dinamom. Hajduk je sve karte bacio na Varaždin i odlučujuću utakmicu protiv Varteksa odakle mu tri boda matematički donose titulu prvaka. I to je ulog zbog kojega se finalu Kupa prišlo na ovakav način. Činjenično stanje momčadi potkrijepit će liječnik dr. Fabijan Čukelj. Naime, ako se složimo da je prvih 11 Hajduka: Pletikosa, Miladin, Rendulić, Sablić, Miše, Đolonga, Musa, Leko, Deranja, Bošnjak, Bubalo, onda možemo pojedinačno razložiti koliko je i je li uopće Hajduk — teniskim riječnikom kazano — tankirao jučerašnji finale. Dakle, Stipe Pletikosa je bio u Zagrebu jer ga je navodno trebao gledati Monaco; Darko Miladin je zbog ozljede već preskakao neke utakmice ovog proljeća, te reprezentativnu obvezu u Čakovcu, njemu je načet aduktor; Krunoslav Rendulić ozbiljnije je ozlijedio gležanj, skočni zglob mu je naciljao Ronald Grnja sredinom prvog poluvremena utakmice u Zadru zbog čega je Rendulić bio zamijenjen i njegov nastup u Varaždinu je više nego upitan; Goran Sablić je junački iznio proljetni dio sezone zbog njegovih boljki od prije i duge pauze. Ante Miše ima 34 godine i karijeru je produžio zahvaljujući seriji injekcija kojom mu se učvršćuje koljeno, po recepturi koju je dobio u Münchenu od dr. Wohlfartha Müllera. On ne može igrati srijeda — nedjelja; Vlatko Đolonga je izvan stroja i mjesec dana još mora mirovati nakon lakšeg potresa mozga. U Varaždin će teško i kao turist; Igor Musa je neuništiv i on je u Zagrebu; Ivan Leko je uzeo predah, u džepu je potpisan ugovor s Malagom i od trofeja mu nedostaje još samo toliko željeni šampionski naslov; Zvonimir Deranja također spada u one koji trebaju kalkulirati da bi izdržali; Ivan Bošnjak je poluozlijeđen odigrao cijelo proljeće stiščući zube i na izmaku akumulatora. Bologna ga je zapisala i debelo potcrtala, njemu kao i Leki neophodan je predah da uhvati dah za nedjelju; Stanko Bubalo je poput Muse tvrda hercegovačka kost i on je u Zagrebu. Dodajmo Darija Srnu koji je slomio rame i koji je zbog ozljede također prerano završio sezonu. Sve su to argumenti da Hajduk postupi kako je postupio. l Pustite njih, oni mogu s kombiniranom momčadi igrati u nedjelju protiv Slaven Belupa, a mi moramo krvariti u Varaždinu — rekao je član Upravnog odbora "bijelih" Ferante Colnago. Da rezultat nije 0:2 iz Splita zacijelo se Hajduk ne bi ovako ponio. No, ipak to ne bi trebalo doživljavati kao kup-uvredu. Sreća je što patronat nad Suncem HNS-a nema politika, što to nije Kup Maršala Tita ili Pokal Franje Tuđmana. Ovako ostaju samo (ne)sportske konotacije. A što je to zapravo Kup već se neko vrijeme pita čitava Europa. Kup je natjecanje koje odumire, UEFA je ukinula Kup kupova, Talijani od vlastitog Kup natjecanja prave cirkus pa na njemu isprobavaju kako bi to utakmice izgledale sa dva suca u terenu (plus dva međašnja). A prošle sezone 1999./2000. Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, otkazao je nastup svoje momčadi u najčuvenijom od svih kupova, Engleskom, zbog previše obveza svoga Uniteda tijekom sezone. Jednostavno se veliki Manchester nije prijavio u ono što Englezi zovu FA Cup. Nitko mu nije rekao da je time uvrijedio Kraljicu pa makar se možda preračunao. I u nas je Kup odavno utješna nagrada kojom su se mali pokrivali dok bi Croatia odnosila prvenstvo. Hajduk je lani bio sretan poput malog djeteta što ga je osvojio, ali mu je već ove sezone postao neizdrživ teret u prvenstvenom non-stopu za načete prvotimce. l Pa mi smo i u finale došli s drugom momčadi, zar nismo s ovakvom ekipom eliminirali Osijek!? — pita se Šurjak. Najveći gubitnik zapravo je nesretni Ivan Jerković koji navodno nije znao da je na spisku 19 igrača odabranih za put u Zagreb, pa se u srijedu izjutra u 7 sati nije pojavio na aerodromu. l Gdje si, mali Jure — probudili su ga sa splitskog aerodroma. l Niste mi rekli da sam na popisu — pravdao se Jerković. Sad je bilo prekrasno da se pridruži momčadi, pa je tako Hajduk ostao oslabljen za jednog fiksnog člana jučerašnje "udarne postave". Nego, dinamovce opterećuje najnoviji trač u kojem će Varteks izići ususret Hajduku navodno zbog — stranačke stege. Kao, Branko Grgić i Anđelko Herjavec (a ne treba zaboraviti ni Borislava Škegru u Varteksu) su u istoj HDZ stranci, Hrvatski blok je najjači u Dalmaciji, i to će biti udarac današnjem SDP Bandić-Zajecovu Dinamu.

Voditelj informatike: Goran Bašić
Internet podrška:
NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999.
Posljednja nadopuna: 2001.05.24.
Stranice prilagođene za INTERNET EXPLORER 4 (800x600pix, 24bit)

[ idi na vrh stranice ]
[ idi na sljedecu stranicu ]