SLOBODNA DALMACIJA [naslovnica]

[ novosti ]
[ svijet ]
[ sport ]
[ kultura ]
[ kronika92 ]
[ magazin ]
[ split ]
[ zadar ]
[ dubrovnik ]
[ sibenik ]
[ herceg-bosna ]
[ dalmacija ]
[ tribina ]
[ prilozi ]
[ vodic ]
[ podlistak ]
[ kolumne ]
( osmrtnice )
[ impresum ]
   
[ mali oglasi ]
[ kontakt ]
[ linkovi ]
[ arhiv ]
       

 

KRONIKA 92

SUBOTA 17. veljače 2001.SPLIT: PRIJAVLJEN VOZAČ HITNE POMOĆI IZ MUĆA
Ukrao Visa karticu pacijentu
kojeg je prevozio u bolnicu

Vozač Hitne pomoći Mario K. (25) je ušao u kuću pacijenta M.Č. (69) iz Postinja, kojeg je trebao prevesti u bolnicu, te mu uzeo Visa karticu - Starac oštećen za nešto manje od 21 tisuću kuna


MUĆ/SPLIT — Nesvakidašnja krađa dogodila se 13. siječnja u kući M.Č. (69) iz Postinja, koja je otkrivena tek prije nekoliko dana. Prema informacijama koje smo dobili u PU splitsko-dalmatinskoj, Mario K. (25), koji radi kao vozač Hitne pomoći u Zdravstvenoj stanici u Muću, trinaestog siječnja je prije nego što je trebao M.Č. prevesti u splitsku bolnicu iz njegove kuće ukrao Visa karticu. Uz pomoć te kartice on je na području Splita, Solina, Trogira, Kaštela i Sinja od 13. siječnja do 4. veljače kupio raznih stvari u vrijednosti od 20.500 kuna. On je prije transporta bolesnika put Splita ušao po njega u njegovu kuću i u trenutku kada je vidio da ga nitko ne gleda, uzeo karticu. Inače, starac je bio sam u kući.
O samom nepromišljenom potezu nekoliko riječi nam je rekao i sam Mario:
— Postupio sam glupo i sada se kajem zbog toga. Reagirao sam pohlepno i zaista žalim. Kako ću nadoknaditi štetu, još uvijek ne znam, policija je od mene uzela neke stvari koje sam kupio. Nikada prije nisam imao problema sa zakonom i stvarno ne znam što me nagnalo na tako glup potez.
On je karticom kupio, među ostalim, mobitel, dječju opremu, potrepštine za automobil i dr. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava za prijevaru i krivotvorenje isprava.

TEŠKA NESREĆA U NAŠICAMA
Policijski vježbenik oborio pješake - jedan mrtav,
troje mladih ozlijeđeno

Piše: Danijela GRNJA


NAŠICE — Prometna nesreća, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dvije su osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba zadobila lakše ozljede, dogodila se u četvrtak oko 17 sati u Našicama.
Do nesreće je došlo kada je vozač Ivica Tomac (19), policijski vježbenik iz Dubrovnika, golfom probnih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom. U tom trenutku skrenuo je na lijevu stranu kolnika, zatim sletio u kanal, a potom se zaustavio na pločniku i ozlijedio četiri pješaka. Teško ozlijeđeni 16-godišnji Mario Žiška iz Martina, mjesta kod Našica, u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice je preminuo, dok su Andrijana Kuna (15) i Nenad Cvjetović (14), oboje iz Martina, zadobili teške tjelesne ozljede, no izvan su životne opasnosti. Oni su zbog zadobivenih prijeloma ekstremiteta zadržani na liječenju u našičkoj bolnici.
Pješak Anto Zovko (16) zadobio je lake ozljede i nakon liječničkog pregleda je pušten kući. Kada policija utvrdi sve okolnosti prometne nesreće, protiv vozača će uslijediti kaznena prijava.

U KISTANJAMA USPJEŠNO OKONČANA AKCIJA
ZADARSKE I ŠIBENSKE POLICIJE

Uhićena trojica otmičara -
oslobođen oteti Makedonac

Neslužbeno se doznaje kako su trojica otmičara porijeklom iz Makedonije oteli svog sunarodnjaka zbog velikoga duga - Trojica privedeni istražnome sucu

Piše: M. MILANJA


Jednoga od osmunjičenih za otmicu (krajnji lijevo) policajci privode istražnome sucu    Snimio: Branislav GRGUROVIĆ ZADAR — Trojica nepoznatih muškaraca, osumnjičena za otmicu Makedonca, u četvrtak su uhićeni u Kistanjama i privedeni u Policijsku upravu zadarsku, a u petak oko 15 sati privedeni su istražnome sucu Županijskoga suda u Zadru.
Kako je priopćeno u petak iz PU zadarske, trojica su muškaraca uz primjenu sile u četvrtak na Poluotoku u Zadru otela i u nepoznatom smjeru odvela jednog stranog državljanina, s privremenim boravkom u Zadru. O događaju je obaviještena i Policijska uprava šibensko-kninska čiji su djelatnici tijekom pojačane ophodnje i blokade područja koje pokrivaju te dvije policijske uprave prepoznali po opisu trojicu osumnjičenika koje su zatekli u Kistanjama. S njima je bio i oteti kojemu je zbog zadobivenih lakih tjelesnih ozljeda pružena liječnička pomoć, a otimčari su uhićeni te je protiv njih pokrenuta kriminalistčka obrada.
Neslužbeno se, inače, doznaje da su otmičari L.Č, B.M. i J.R. hrvatski državljani podrijetlom iz Makedonije, a osoba koju su oteli je LJ. D., Makedonac privremeno nastanjen u Zadru. Razlog otmice i fizičkog nasrtaja navodno je bio veliki dug zbog kojega su trojica, očito planirano presrela ovoga u gradu te ga odveli u smjeru Kistanja.
Kako kriminalistička obrada i dalje traje, dodatne informacije o otmici i obračnu moći će se doznati tek po njezinu okončanju.

UHIĆENJE TROJCA S DROGOM I DALJE GLAVNA TEMA
MEĐU STANOVNICIMA ŽUPE DUBROVAČKE

Marihuana iz Trebinja trebala
stići na splitsko narko tržište

Piše: A. KELAVA


DUBROVNIK — Dan nakon uhićenja dubrovačko-splitskog trojca kod kojeg je policija pronašla 10,3 kilograma marihuane u Postranji u Župi dubrovačkoj, iz dubrovačke policije u petak nije bilo novih podataka o kriminalističkoj obradi nad N.B. (17) te Splićanima Igorom M. (23) i Angelom B. (20).
Župljani međutim ne prestaju prepričavati detalje o neuspjelom pokušaju prebacivanja droge koja je, prema mjesnim pričama, podrijetlom iz Srbije. Krijumčarskim kanalima, kazuju nam neslužbeno mještani Župe, opijati kojima je na trebinjskom narkotržištu cijena oko 300 njemačkih maraka po kilogramu, transferom u Hrvatsku poskupljuju i do deset puta pa nije teško zaključiti koliki je profit onih koji sudjeluju u prijevozu narkotika do krajnjeg odredišta. Stanovnici Župe dubrovačke inače su prilično sigurni da je droga zaplijenjena u Postranju bila namijenjena splitskim korisnicima, no o identitetu osumnjičenih za transport »trave« ne znaju previše.
Poznat im je, kažu, tek najmlađi sudionik propalog posla, 17-godišnji Dubrovčanin N.B. koji u Gradu već dulje slovi za ovisnika povezuje ga se i sa raspačavanjem opojnih sredstava.

Voditelj informatike: Goran Bašić
Internet podrška:
NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999.
Posljednja nadopuna: 2001.02.16.
Stranice prilagođene za INTERNET EXPLORER 4 (800x600pix, 24bit)

[ idi na vrh stranice ]
[ idi na sljedecu stranicu ]