SLOBODNA DALMACIJA [naslovnica]

[ novosti ]
[ svijet ]
[ kultura ]
[ kronika92 ]
[ magazin ]
[ split ]
[ zadar ]
[ dubrovnik ]
[ sibenik ]
[ herceg-bosna ]
[ dalmacija ]
[ prilog sport ]
[ vodic ]
[ kolumne ]
( osmrtnice )
[ impresum ]
   
[ mali oglasi ]
[ kontakt ]
[ linkovi ]
[ arhiv ]
       

 

KRONIKA 92

PONEDJELJAK 11. rujna 2000.U SLATINAMA NA ČIOVU
Milana Vukelića je nožem tri puta ubo sin čovjeka kojemu je on iznajmio Vilu Sandu       Snimio: Antonio BAČIĆIzboden nožem vlasnik "Vile Sande"

Milana Vukelića, vlasnika Vile Sanda, nožem je izbo Slaven Šimić čijem je ocu napadnuti iznajmio vilu - Napadač je čak i u rodu s Vukelićevom ženom - Uz povike "dosta mi te je", Šimić je nasrnuo na Vukelića koji je prethodno napadaču zamjerio zašto ga nije pričekao nakon povratka s ribarenja kako bi mu pomogao vezati brod

Piše: Ivica MARKOVIĆ


SPLIT — Teške tjelesne ozljede od tri ubodne rane nožem u predjelu trbuha zadobio je Milan Vukelić (49) iz Slatina u subotu navečer oko 23.30, kada ga je iz za sada nepoznatih razloga nožem ubo Slaven Šimić (27). Kako nam je rekao Leon Tauber, glasnogovornik PU splitsko-dalmatinske, sukob između Vukelića i Šimića odigrao se ispred garaže ugostiteljskog objekta "Vila Sanda" u Slatinama na Čiovu. Prema izjavi glasnogovornika, između njih dvojice je došlo najprije do verbalnog sukoba, a zatim i tjelesnoga, naguravanja da bi u jednom trenutku Slaven izvadio nož te Milanu zadao ubodnu ranu u predjelu trbuha. Ubrzo nakon sukoba Milan Vukelić odvezen je u KB Split gdje je tijekm noći operiran te zadržan u kirurškom šoku, a tijekom nedjelje je prebačen na Odjel kirurgije. Slaven Šimić priveden je u policijsku postaju te se nad njim vrši kriminalistička obrada.
Dolaskom na Odjel kirurgije zatekli smo Milana Vukovića koji još uvijek ne može "doći sebi" od šoka koji je doživio:
Garaža ispred koje je Vukelić pola sata ležao u lokvi krvi        Snimio: Ante SABLJIĆ— Zajedno s dvojicom prijatelja Ljubom i Srđanom koji su mi došli ugraditi ehosonder na gliser, otišao sam u lignje. Kada smo se vratili nitko nam nije uhvatio konop da se vežemo. Ipak smo se nekako uspjeli vezati, a Slavena sam samo pitao zašto nam nitko nije pomogao pri vezivanju. On je počeo vikati da mu je dosta mene i zalupio je vratima od garaže, te otišao do kombija koji je bio parkiran u dvorištu.
Nakon povratka iz kombija dogodio se tragičan sukob.
— Kada se vratio iz kombija počeo je skakati oko mene kao da se želi boksati. Međutim, on je mene izbo nožem, a kako sam ja malo deblji, nisam ni osjetio kako me bode. Nakon toga sjedio sam više od pola sata u lokvi krvi i čekao Hitnu pomoć. Osim dva uboda u predjelu trbuha, ubo me i u blizini prsnog koša. Inače njegovu ocu Anti Šimiću iznajmio sam "Vilu Sandu". Oni su na Čiovu negdje od petog-šestog mjeseca, a čak su mi i u rodu sa suprugom. Do sada nikada nismo imali nikakve sukobe i zaista mi nije jasno zašto je do ovoga došlo — završio je svoju priču Milan Vukelić.
Dolaskom na mjesto sukoba pokraj Vile, vidjeli smo uočljive tragove krvi pred vratima garaže, a osoblje Vile koje smo zatekli nije bilo voljno razgovarati za novine jer, kako su rekli, oni ništa ne znaju i ništa nisu vidjeli.

   

KAŠTELA: KAKO NE BI OBITELJI POSLALI FOTOGRAFIJE
NJEGOVE PRIJATELJICE
Ucjenjivači tražili da pet tisuća DEM ostavi ispod svog vozila

SPLIT — Da neki put može biti opasno sjediti u društvu žene, najbolje je na svojoj koži osjetio Kaštelanin P.B. (61). On je naime prije tjedan dana dobio omotnicu u kojoj su bile fotografije njega i njegove poznanice. Uz fotografije je bilo i pismo u kojemu je bilo napisano da ispod svog automobila kod diskoteke "F-1" ostavi 5000 maraka ili će u protivnom, ako to ne napravi, fotografije biti poslane njegovoj obitelji. Nesretni P.B. je obavijestio policiju, a oni su u ranim jutarnjim satima nedjelje, dok su uzimali kuvertu s novcima ispred diskoteke, uhitili B.V. (21) i J.R. (24), obojica iz Kaštela. Dva mlada iznuđivača privedeni su u policijsku postaju i nad njima se vrši kriminalističa obrada.

   

ZAGREB: KADA JE STARCU NA ULICI OTEO
IZ RUKE DVIJE TISUĆE KUNA
Jureći biciklom, policajac uhitio
odbjeglog vojnika

ZAGREB — Ročni vojnik Zoran U. (21) oteo je u subotu oko 11 sati Ivanu T. (69) iz ruke 2000 kuna u Vlaškoj 115 i pobjegao, ali ga je policajac Dragan K. (29), koji nije bio u službi, slijedio biciklom i kada ga je nakon jurnjave gradskim ulicama sustigao u Đorđićevoj 26, uhitio ga je.
Dok je Ivan T. prelazio cestu noseći u ruci dvije novčanice od 1000 kuna, dotrčao je ročni vojnik Vojne pošte 3357 Zoran U. i istrgnuo novčanice te počeo bježati kroz Derenčinovu ulicu.
Pokradeni Ivan je počeo vikati za lopovom što je čuo policajac Dragan koji toga trenutka nije bio u službi. On je primijetio kradljivca te je sjeo na svoj bicikl i pojurio za lopovom.
Jureći za lopovom, policajac je vikao lopovu da stane, ali ovaj nije reagirao nego je nastavio bježati Derenčinovom, Martićevom i Đorđićevom. I kada se konačno umorio, policajac ga je sustigao, svladao i priveo u policijsku postaju.
Tijekom očevida je utvrđeno da je za Zoranom raspisana tjeralica zbog bijega iz postrojbe. Osim toga kod Zorana je nađeno i 0,5 grama marihuane. Kako je on ročni vojnik, u kriminalističku obradu je uključena i Vojna policija.

Voditelj informatike: Goran Bašić
Internet podrška:
NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999.
Posljednja nadopuna: 2000.09.10.
Stranice prilagođene za INTERNET EXPLORER 4 (800x600pix, 24bit)

[ idi na vrh stranice ]
[ idi na sljedecu stranicu ]