SLOBODNA DALMACIJA [naslovnica]

[ novosti ]
[ svijet ]
[ sport ]
[ kultura ]
[ kronika92 ]
[ magazin ]
[ split ]
[ zadar ]
[ dubrovnik ]
[ sibenik ]
[ rijeka ]
[ zagreb ]
[ herceg-bosna ]
[ dalmacija ]
[ prilozi ]
[ vodic ]
[ kolumne ]
( osmrtnice )
[ impresum ]
   
[ kontakt ]
[ linkovi ]
[ arhiv ]
       

 

MAGAZIN

SUBOTA 17. lipnja 2000.



Ivana i Dino - megahit Godinama publika je željno iščekivala Snimke: Joško ŠUPIĆ S PRVOG KONCERTA UŽIVO
IVANE BANFIĆ, ODRŽANOG NA
SPLITSKOM RUKOMETNOM IGRALIŠTU

Ovacije za Dina i megahit GODINAMA

Piše: R.MARUŠIĆ


Preko tri i pol tisuće Splićana u ritmu je pratilo Ivanin koncertIvana Banfić dokazala je zlogukim prorocima da i te kako dobro može nastupati uživo. Splitski koncert na rukometnom igralištu, pred više od tri i pol tisuće posjetitelja, odrađen je na visoko profesionalnom nivou, barem za domaće uvjete, a napokon je i splitska publika mogla čuti kako glazbena priča može zvučati uz kvalitetan razglas i odličan prateći sastav.
Ipak, cijeli tijek koncerta protekao je u iščekivanju mega hita Godinama, kako publike, tako i izvođača, što je umanjilo potencijalno odličnu zabavu. Bez obzira na neosporivo velik uložen trud u splitski nastup, prelazak iz diskoteka na koncertne prostore nešto je što ne ide u jedan dan, tako da se povremeno osjećao nedostatak događaja koji bi dodatno potakli gledalište.
Ivanin plesač, Tomislav Tržan, puno je toga pokazao na sceni...Publika, u kojoj su se dvadesetogodišnjaci vjerojatno osjećali užasno starima, je, vrlo očekivano, Dina Merlina dočekala s aklamativnnim odobravanjem. Iako je poveći dio njih rođen u doba njegove najveće popularnosti, reakcije su bile više nego dobre, što je još jedan dokaz koliko prostora ima na domaćoj sceni za nova/stara lica.
Nakon koncerta Ivana i Dino bili su puni hvale za splitsku publiku:
— Hvala svima, nisam vjerovala da može biti ovako dobro — govorila je Ivana. — Dobro, moje pjesme su vesele, ljetne, ali, nešto ovakvo...
— Ovo je bio moj prvi koncertni nastup u Hrvatskoj nakon dugo vremena i moram reći da mi je izuzetno drago što se dogodio baš u Splitu. Ovdašnja publika zna prepoznati što je dobro — zadovoljan je komentirao Dino Merlin.


PRVO VJENČANJE STRANOG VOJNOG ČASNIKA
U HRVATSKOM MATIČNOM UREDU

Splitsko da narednika
Mickeyja i studentice Silvije

Piše: M. BUDIMIR


Silvia Fekete i Michael Dean Ayers: — Vraćat ćemo se u Hrvatsku cijeloga život 
Snimio: Joško PONOŠUz taktove splitskog kola američki je stožerni narednik Michael Dean Ayers obećao vjernost i u dobru i u zlu svojoj odabranici Silviji Fekete. I ništa tu čudno ne bi bilo i ništa posebno da Mickey nije prvi američki časnik koji se oženio u hrvatskom matičnom uredu.
Na pitanje zbog čega baš Hrvatska, zbog čega Split, Mickey odgovara kako je ta odluka bila najnormalnija i njemu najprirodnija pošto je zaljubljenik u našu domovinu. Splićane naziva najdivnijim ljudima koje je imao prilike sresti u životu, a proputovao je, veli, cijeli svijet.
Četrdeset šestogodišnji Mickey i dvadeset petogodišnja studentica Silvia upoznali su se prije dvije godine u njenom rodnom Pragu. Proteklih osamnaest mjeseci žive u Zagrebu, gdje Mickey radi u Military Liaison Teamu, timu za vojnu suradnju između naše i američke vojske. Nakon isteka njegove službe u Hrvatskoj, bračni će par Ayers saviti svoje gnijezdo u Coloradu.
Kumovi mladencima bili su kapetan korvete Vatroslav Carev i njegova supruga Marijana. Za bračno su putovanje izabrali Makarsku, s nadom da će se u budućem životu redovno vraćati u Hrvatsku.


NA SNIMANJU TV FILMA AJMO, ŽUTI!
Trećeligaške nogometne strasti

Piše: Mirna FARKAŠ


U kadru snimatelja na stadionu NK Rudeša: Slavko Brankov kao Ivek, strastveni navijač žutih Snimio: Vedran PETEH Na desetom danu snimanja dvodjelnog TV filma Ajmo, žuti! bilo je veselo. Naime, snimalo se na malom stadionu NK Rudeša, lokalnog zagrebačkog nogometnog kluba koji kao da u seriji glumi samoga sebe.
Glavne uloge, ipak, glume Slavko Brankov i Žarko Potočnjak, od kojih je i potekla ideja koju je scenarist Pavo Marinković uobličio u film. Ukratko — Ivek i Kruno su najbolji prijatelji i strastveni navijači žutih, maloga trećeligaškog nogometnog kluba iz zagrebačkog predgrađa. Zaplet nastaje kada u klub dođe novi član Uprave i budućnost kluba postaje neizvjesna, a prijateljstvo dvojice prijatelja stavljeno je na kušnju...
— Svaki dan snimanja novi je izazov, zato i više volim film od kazališta — rekao nam je Žarko Potočnjak u stanci snimanja, dok je redatelj Dražen Žarković dodao kako je zadovoljan tijekom snimanja i da su za sada jedan dan ispred plana.
— Nije puno, ali veseli — rekao je. Iako su pripreme trajale cijelo proljeće, snimanje Žutih u produkciji Dramskog programa HTV-a počelo je 6. lipnja, a za zadnji je dan snimanja predviđen 20. srpnja.

Urednik: Ivica Profaca,
Tehnički suradnik:
Goran Bašić,
Internet podrška:
NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999.
Posljednja nadopuna: 2000.06.16.
Stranice prilagođene za INTERNET EXPLORER 4 (800x600pix, 24bit)

[ idi na vrh stranice ]
[ idi na sljedecu stranicu ]