SLOBODNA DALMACIJA [naslovnica]

[ novosti ]
[ svijet ]
[ sport ]
[ kultura ]
[ kronika92 ]
[ magazin ]
[ split ]
[ zadar ]
[ dubrovnik ]
[ sibenik ]
[ rijeka ]
[ zagreb ]
[ prilozi ]
[ vodic ]
[ podlistak ]
[ kolumne ]
[ impresum ]
   
[ kontakt ]
[ linkovi ]
[ arhiva ]
       

 

ŠIBENIK

NEDJELJA 12. rujna 1999.

POSAO OKO RAZGRADNJE BIVŠEG TEF-a NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU DOBILA TVRTKA EURCO IZ VINKOVACA
POČETAK RADOVA
ZA MJESEC DANA

Vinkovčani su, u konkurenciji s Industrogradnjom, te još dvije strane tvrtke — jednom češkom i jednom njemačkom — dobili posao za nešto više od 14 milijuna kuna. Druga najbliža ponuda bila je za 5,9 milijuna kuna skuplja, kazao nam je Joško Brakus, direktor TEF-a — Do početka radova trebao bi biti gotov i natječaj za urbanističko rješenje prostora bivšeg TEF-a

Piše: Zdravko PILIĆ


Tvrtka »Eurco« d.d. iz Vinkovaca dobila je na međunarodnom natječaju posao razgradnje građevinskih ostataka bivšeg TEF-a. Taj će posao Vinkovčani obaviti za 14.015.360 kuna, što je bila najpovoljnija ponuda na natječaj, od četiri koje je povjerenstvo razmatralo. U igri su, naime, bili još Industrogradnja, Schoendorfer iz Njemačke te Stavbi iz Češke, dok je jedan ponuđač odustao.
»Druga ponuda, najbliža ovoj, bila je skuplja za čak 5,9 milijuna kuna, pa se može vidjeti da su cijene ovog posla drastično pale. Konkurencija je velika, u pitanju su specijalni strojevi, teška operativa koja je najskuplja kad stoji, pa je jasno da među građevinskim tvrtkama vlada rezon da je najvažnije dobiti posao, da strojevi ne stoje«, kazao nam je Joško Brakus, direktor TEF-a, koji se nada da bi Vinkovčani već tijekom listopada mogli krenuti na posao koji su natječajem dobili. Dvadesetak dana još treba pričekati da prođe žalbeni rok, a u tom će vremenu završiti i natječaj koji su raspisali grad Šibenik, Ministarstvo graditeljstva te Ministarstvo gospodarstva za urbanističko rješenje kompletnog prostora bivšeg TEF-a. Ovisno o rješenju, a prispjela su kako saznajemo 32 rada, znat će se koliki će biti obuhvat sanacije u TEF-u a koliko će se građevina moći uklopiti u novo urbanističko rješenje.
»U svakom slučaju, već je sada jasno da će se 55 posto građevina morati rušiti, odnosno sanirati. Hoće li sve stati na tome, ili će taj postotak biti veći, za početak radova je nebitno. No, i ta će dilema uskoro biti riješena«, kazao nam je Brakus, dodajući da će se razgrađeni građevinski materijal deponirati na Rudnom dvoru, unutar kruga TEF-a. Tu će čekati odluku u što će biti upotrijebljen. Postoje varijante, o čemu je javnost već upoznata, da se tim građevinskim otpadom naspe i uredi nova gradska šetnica, odnosno riva. Hoće li se to zaista i dogoditi, i u kojem obuhvatu, o tome je još rano spekulirati. I to će opet ovisiti o urbanističkim rješenjima, političkim odlukama grada i subjekata koji u njemu odlučuju, te, dakako, o novcu kojim se bude raspolagalo.

ŠIBENIK DANAS
ŠIBENIK DANAS
Joško Brakus Snimio: A. BARANIĆ

Urednik: Ivica Profaca,
Tehnički suradnik:
Goran Bašić,
Internet podrška:
NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999.
Posljednja nadopuna: 1999.09.11.
Stranice prilagođene za INTERNET EXPLORER 4 (800x600pix, 24bit)

[ idi na vrh stranice ]
[ idi na sljedecu stranicu ]