SLOBODNA DALMACIJA [naslovnica]

[ novosti ]
[ svijet ]
[ sport ]
[ kultura ]
[ kronika92 ]
[ magazin ]
[ split ]
[ zadar ]
[ dubrovnik ]
[ sibenik ]
[ rijeka ]
[ zagreb ]
[ otoci ]
[ dalmacija ]
[ ljeto99 ]
[ prilozi ]
[ vodic ]
[ kolumne ]
[ impresum ]
   
[ kontakt ]
[ linkovi ]
[ arhiva ]
       

 

LJETO99

UTORAK 24. kolovoza 1999.

NEOBIČNE ŽELJE NAŠIH GOSTIJU
NAKON ODMORA NA JADRANU

NIJEMAC BI UNAJMIO SVJETIONIK,
A RUS BI KUPIO - CIJELI OTOK!!

Piše: Ružica MIKAČIĆ


Gosti koji su svoj odmor proveli negdje na Jadranu ovih dana javljaju se u naša predstavništva u inozemstvu s pohvalama i primjedbama, među kojima ima i onih neuobičajenih.
Tako se prije nekoliko dana u predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu javio njemački nautičar, koji je tijekom prve polovice kolovoza iznajmljenom jedrilicom krstario Jadranom. Upoznavajući ljepote našeg mora i otočja, poželio je trajnije imati na raspolaganju - jedan svjetionik. Molio je, stoga, službenike u njemačkom HTZ-u da mu prikupe sve informacije o mogućnostima unajmljivanja jednog svjetioničkog objekta na duže vrijeme na Jadranu, gdje bi s obitelji i prijateljima uživao tijekom ljeta.
Jedan je, pak, bogati gost iz Rusije, oduševljen svime prvi put viđenim na južnom Jadranu (dubrovačko područje), poželio za sebe - kupiti jedan otok!! Raspitivao se u turističkim zajednicama, agencijama i kod mjesnih vlasti, te konačno i kod agencije koja ga je dovela, može li po hrvatskim zakonima postati vlasnikom otoka, jer bi mu baš to odgovaralo. Odgovor se još čeka!


Noćni život
u Vodicama pobrao najveće ocjene


Proteklog tjedna gosti u četiri dalmatinske županije su bili najzadovoljniji u — Vodicama! Pored već uobičajeno odlično ocijenjenog smještaja (uglavnom privatnog), posebno su isticali dobru večernju zabavu i velike mogućnosti noćnih izlazaka. Čestitke Vodicama na organizaciji zabavnog života u mjestu, koja je uglavnom pokupila »petice« gostiju. Uređenost okoliša najbolja je bila u Cavtatu, a u vodećem Zatonu najboljom su ocijenjeni organizacija prometa i parkiranje. Najmanje zadovoljni svim segmentima odmora bili su gosti u — Segetu.

Urednik: Ivica Profaca,
Tehnički suradnik:
Goran Bašić,
Internet podrška:
NETmedia d.o.o.
© Sva prava pridržana: SLOBODNA DALMACIJA, 1999.
Posljednja nadopuna: 1999.08.23.
Stranice prilagođene za INTERNET EXPLORER 4 (800x600pix, 24bit)

[ idi na vrh stranice ]
[ idi na sljedecu stranicu ]